Hoppa till innehållet

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Mapex

– Mapex trummor har en ton och ett fokus i soundet som jag alltid letar efter hos ett bra trumset. Dessutom är de otroligt lättstämda.

Orden kommer från Gregg Bissonette, trummis hos David Lee Roth, Joe Satriani, Steve Lukather, Ring Starr All Star, och Carlos Santana (för att bara nämna några).

Mapex trumstommar tillverkas av flera olika träslagskombinationer. Amerikansk lönn, basswood, valnöt, körsbär och påfågelslönn varvas i olika lager beroende på vilka akustiska egenskaper som önskas. Tillverkningsprocessen kännetecknas av en kombination av traditionellt hantverkskunnade och avancerad datateknik. Stommarna ges exempelvis exakt rätt form genom en datorkontrollerad värme- och tryckprocess medan de många lacklagren appliceras för hand. Stommarnas kanter i sin tur formas både för hand och av datorstyrda slipmaskiner. Avslutningsvis monteras och stäms varje trumma av Mapex erfarna hantverkare.

Förutom att man naturligtvis bara utnyttjar trä- och metallegeringar av högsta kvalité använder sig Mapex av ett eget system med flytande fästen, kallat I.T.S., och stämhus av Low Mass-modell som är konstruerade för att påverka träet i trummorna så lite som möjligt.

Black Panther-serien är framtagen i nära samarbete med flera av de stora artister Mapex arbetar med. De har delat med sig av all sin samlade kunskap och erfarenhet vad gäller allt från material och funktionalitet till storlekar och utseende. Detta har resulterat i en serie verkligt unika trummor som ser fantastiska ut – och låter ännu bättre. Varje trumma har handbyggda Black Panther-stommar och hardware av professionell kvalitet.

Armory Series Hardware har ett komplett sortiment som tål flitigt turnerande. Kraftiga rör med dubbelstagade ben, minneslås och den justerbarhet som seriösa trumslagare kräver För att passa varje trummis unika stil och trumset-finish, så erbjuds Armory-serien i krom, helt svart-plätterad, eller med kromade rör och svart pläterade beslag.

MPX virveltrummor introducerades som komplement till Mapex premium virvel-serie, Black Panther Series. Varje virvel tillgodoser behoven hos dagens trumslagare till mycket attraktiva priser. MPX serien innehåller flera nya modeller och finns i ett urval med stål, lönn eller björk stommar. Alla MPX virveltrummor har låg-profils stämhus, tåliga sargar i stål, fullt justerbar sejarmekanik och Remo Trumskinn.

Falcon-serien är ett komplett sortiment av High-end hardware med funktioner och bekvämligheter som behövs för proffs i studion, på turné, eller i replokalen

Mapex har här skapat en serie trummor och hardware som är särskilt utformade för trummisar som är redo att byta ut sitt nybörjarkit till ett trumset i mellanprisklassen och som är superenkla att stämma. Mars series erbjuder grunda stommar i 100% björk med en helt ny typ av fasning av kanterna – SONIClear™ – som följer trumskinnets kontur. Kontaktytan med trumskinnet blir därmed optimal, vilket resulterar i mer power och det blir också superenkelt att stämma till den ton man vill ha. Mars series hardware är designade för att matcha trumseten. De är kraftiga och stadiga, utan att vara överdimensionerade, och finns i både krom och i svart.

Mars series Hardware är lätta men ändå mycket funktionella ställ, samt enkla men robusta pedaler som tillgodoser behoven hos trummisar som behöver lätta på vikten, eller yngre som vill uppdatera sin Hardware park. Mars Hardware kommer i antingen krom eller svart-pläterad yta.

Voyager-serien både ser rätt ut och låter rätt — redan från start. Stommarna är i lind och trumsetet levereras med helt nydesignade bultar, pukfästen och den dubbla pukhållaren som ger plats för en alternativ cymbalplacering. Voyager levereras med slitstark hardware ifrån Mapex 330-serie.

Mapex Raptor Direct Drive Pedal har all den kraft, stabilitet och säkerhet som du kan förvänta dig från en direktdriven pedal, dock med känslan som du bara kan få från en kedjepedal. Förutom den unika design av Direct Driver kopplingen, så har Mapex inkluderat en del specifikationer som även finns på Falcon pedalen, såsom mindre pedalplatta, fjädermekanismen, och den unika pedalklubban med utbytbara viktinsatser. Kombinationen resulterar i en pedal med otrolig känsla, flexibilitet och respons.

Tornado trumset och hardware tillverkas i Mapex helägda produktionsanläggning. Byggda med en kvalitetsnivå som man bara når med toppmoderna maskiner och välutbildad personal. På trumseten är stommarna tillverkade av utvald Basswood och inkluderar pukhållare med "Ball-in-socket" för ultimat positionering, samt dubbelstagade stativ. Trumseten inkluderar även en matchande trä-virveltrumma och levereras med Hi Hat och Crash/Ride cymbaler.

Armory-serien är det senaste resultatet av Mapex Hybrid-Shell-koncept. Det är utvecklat av ett team från alla världens hörn och har också inbegripit konsulterande med Mapex toppartister. Kärnan i utvecklingsarbetet var att ta fram ett trumset fullt laddat med funktioner som gör trumsetet optimerat och spelbart direkt ur kartongen: inkluderat Remo trumskinn, revolutionerade SONIClear™ fasade kanter för optimerad resonans och klarhet, SONIClear™ fjädringssystem i pukupphängningen som begränsar överföring av energin till stativ och hardware, samt ytterligare stärker stommens naturliga resonans.

Horizon-serien från Mapex sätter en ny standard för trumset i sin prisklass. Faktum är att specifikationerna på Horizon-serien är jämförbara med trumset i mycket högre prisklasser. Stommarna i björk och lind ger dig all den ton och punch du behöver oavsett vilken musikstil du spelar. Horizon-serien använder det nyligen omkonstruerade ITS-systemet (Isolated Tom Holder System) och hardware ifrån nya 500-serien. Lägg ihop den stilfulla looken med det överlägsna ljudet och du har det perfekta trumsetet att börja din musikaliska resa på.

Mapex har tagit nästa steg i sin utveckling av professionella trumset - Saturn V. SONIClear™ fasade stommar och den nya SONIClear™ pukhållaren är standard på varje Saturn V trumset.

Saturn V finns i ett urval av läckra finishar och innehåller fantastiska funktioner såsom: SONIClear™ puk-upphängning, SONIClear™ golvpuksben, bastrums-hakar med minimal kontakt, minnesmarkeringar på bastrumben och pukhållarfäste med flytande upphängning (tillval). Saturn V har 7-lagers stommar (6,15mm) på virvel och pukor, och 7-lagers (7,5mm) stommar på bastrummor, tillverkade i nordamerikansk lönn och valnöt, med kromad eller svart-kromad hardware.

The Mapex Drum Company continues to give younger players in search of a no-nonsense approach to tuning and playing a new ready to play drum set; The Storm series. This new upper entry set not only simplifies the process of getting a great sound but it adds an entirely new style of drum finishes and hardware options.

Storm Drums: The Storm Series sets offer shallow depth toms 100% Poplar shells complete with the new SONIClear™ Bearing Edge, which increases the contact between the drumhead and shell and allows the head to sit flat on the edge. The SONIClear™ bearing edge produces a stronger and more centered pitch and makes the drums remarkably easy to tune.

Storm Series hardware is a Medium-Weight line featuring durability and versatility in an affordable selection of double braced hardware. To suit each drummers' unique style, it comes in chrome or black plated finish options.
 

 

Produkten har lagts i kundvagnen