Hoppa till innehållet

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Sterling By Music Man

Sterling by Music Man är den senaste medlemmen i Music Man familjen. Detta officiella varumärke införlivar de klassiska designelement som återfinns i Music Mans gitarrer och basar.

Fokus ligger på högkvalitativa produkter i medelprisklassen. Detta är mer överkomliga versioner av Music Mans instrument som passar både musikstudenter och den professionella musikern. Sterling by Music Man har som mål att ge Dig ett instrument som tillmötesgår alla dina förväntningar och musikaliska behov

SUB Silo är ena riktiga arbetshästar och sätter en ny nivå när det gäller kvalitet, pris och spelbarhet. Dessa gitarrer riktar sig till dig som ska köpa ditt första instrument men också till dig som kanske är ute efter att komplettera din arsenal med ytterligare en gitarr. Sub Silo delar många features med sin dyrare förlaga Silhouette Special. Kroppen är avfasad så att den blir lika bekväm sittandes som ståendes. Lönnhalsen har en assymetrisk profil så att den ligger bra i handen oavsett spelposition. Mickarna är Sterling By Music Mans egna och allt sköts via en klassisk 5-lägesswitch.

Gitarrerna i AX-serien baseras på Music Mans monstershredder Axis, en gitarr som med sin unika kroppsform blivit en klassiker i rock, metal och hårdrocksvärlden. Kroppen är solid och har ett snyggt lönnfanér. I kroppen sitter två stycken high output humbuckers monterade direkt i kroppen för bästa ton, dessa styrs av en 5-lägesswitch som ger dig alla ljud du behöver, allt från country picking till feta distmattor. Halsen är i lönn och har precis som originalet en asymmetrisk profil som är lättspelad som få. AX-serien går att få med två olika typer av tremolo, AX3 har ett vintage-tremolo medans AX4 kommer med ett tremolo av Floyd Rose-typ.

Stingray är en klassiker som är lika självklar hos världens bas-elit som Aladdin-asken på julbordet. Denna bas går att få som både 4 och 5-strängad och har samma blytunga och speciella sound som sin dyrare förlaga. Micken är en humbucker med aktiv preamp som gör att du kan ratta in allt från aggressiva rocksound till snällare jazz och popljud. Halsen är av rock hard maple och sitter fast i kroppen med sex skruvar, allt för optimal ton och hållbarhet. Söker du en bas som kan allt och som är solid som berget så är detta basen för dig!

AX40D-serien ger dig allt det som en sann shredder behöver. Kroppen är i lind med en quiltad lönntop. Halsen är i lönn med greppbräda i rosewood. Halsen har 22 band och 25,5" tums skala och har precis som originalet en asymmetrisk form vilket inte bara gör halsen bekväm att spela på utan gör också att den känns tunnare än vad den egentligen är. Stämskruvarna är låsbara och stallet är ett Double Locking Tremolo. AX40D kommer med samma customtillverkade DiMarzio-mickar som sin amerikanska storebror. Sterling By Music Man gigbag ingår.

Sterling By Music Man LK100 är baserad på Music Man Luke III men med en prislapp som passar fler plånböcker. Precis som originalet så har du en aktiv preamp som via en push/push-pot ger dig en rejäl näve boost när det behövs. Halsen har samma lätta ”V”-shape och radien är 12”, lättspelad och komfortabel men inte för tunn. Mickarna är ett set humbuckers designade av Sterling By Music Man. Stallet är ett Sterling By Music Man-designat vintage tremolo som i kombination med dom låsbara stämskruvarna tillåter allt från snygga små vibraton till rena dive bombs. Levereras i en rejält vadderad gigbag.

JP-Serien är baserad på den populära signaturmodellen från Music Man som lanserades år 2000. Precis som originalet så har du en lätt och resonant kropp i lind och en snabb lönnhals med greppbräda i rosewood. JP100D-modellerna har en snygg lönntopp och DiMarzio-mickar medans JP60-modellerna har Sterling By Music Mans egendesignade humbuckers. Vilken modell du än väljer så får du ett högkvalitativt instrument värdigt en gitarrhjälte. Inklusive Sterling By Music Man gigbag.

Nu finns Petrucci's klassiska 7-strängade Music Man-gitarr i ett utförande som passar alla plånböcker. Precis som originalet så har den ett stabilt och bra svaj, låsbara stämskruvar och en hals som ligger skönt i näven vare sig det vankas shredding eller tungt riffande. Kropparna är i lind där toppmodellen JP170D dessutom har en snygg topp i Quilted Maple. JP70-modellerna har Sterling By Music Mans egendesignade mickar medans JP170D har ett set DiMarzio LiquiFire och CrunchLab, precis som originalet.

Music Man Stingray är en av dom stora klassikerna inom basvärlden och nu får fler möjligheten att ta del av denna ikon. Kroppen är i ett lätt stycke Swamp Ash, ett otroligt träslag som ger en grym grundton som lämpar sig alldeles utmärkt till bas. Halsen är i lönn och går att få med greppbräda i antingen lönn eller rosewood beroende på finish. Micken är en Music Man Humbucker med Alnico-poler, elektroniken är självklart aktiv. RAY-basen går att få både som 4 och 5-strängad. Inklusive Sterling By Music Man gigbag.

Old School så det förslår! Classic Active-serien har alla dom rätta specarna som definierade 70-talets Music Man Stingray. 2-bands aktiv EQ, slab-kropp (ingen belly eller forearm-cut) och har en snyggt gultonad lönnhals som går att få med greppbräda i antingen rosewood eller lönn (beroende på finish). Classic Active-serien går också att få i bandlöst utförande. Alla basar levereras i en rejält vadderad gigbag och är gigklara från start.

 

 

Produkten har lagts i kundvagnen