Hoppa till innehållet

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Stanton

1950-talet var en tid präglad av omvälvningar, inte minst inom musik- och skivindustrin som upplevde en explosionsartad tillväxt. En ny generation artister med Elvis Presley i spetsen sålde enorma upplagor av varje ny skiva, något som ställde nya krav på material och teknik. De gamla "stenkakorna" försvann och ersattes av singel- och LP-skivor av vinyl. Vinylskivorna var lätttare, mer hållbara och de lät bättre än föregångarna. Och de gick att använda till stereoinspelningar.

Stanton Magnetics, som tillverkat nålar och pickuper sedan 40-talet, stod för flera viktiga tekniska landvinningar avsedda för det nya skivformatet. 1954 lanserade de den första skivnålen som enkelt kunde bytas ut av skivspelarägaren själv. Fyra år senare presenterade de världens första stereopickup, utan tvekan en av HiFi-branschens mest centrala uppfinningar.

Stanton etablerade sig tidigt inom DJ-branschen och ligger idag långt fram när det gäller utvecklandet av mixers, vinylspelare och CD-spelare. Företaget har bred erfarenhet av att blanda traditionell finmekanisk audioteknik med hypermodern digitalteknik. Ett utmärkt exempel är Final Scratch som gör det möjligt att spela upp ljudfilerna i din dator med hjälp två skivspelare och en discomixer. Flera produkter är direkta resultat av Stantons samarbete med några av världens mest väletablerade DJ:s och scratch-artister, bl.a. DJ Scratch (trefaldig DMC World Champion), Armand van Helden och Grammy-vinnaren DJ Roger Sanchez.

Stantons huvudsakliga verksamhet ligger fortfarande inom DJ- och HiFi-området. Företagets kunnande om avancerad kompakt ljudutrustning har emellertid lett till att de sedan ett tjugotal år även tillverkar olika elektroniska komponenter avsedda för kommunikationsbranschen och för medicinsk användning.

"no nonsense" skivspelare som har allt professionella DJs behöver. Modellerna är byggda som en stridsvagn och är utrustade med en mycket kraftig motor.
Pålitliga skivspelare som passar både DJ´n som kör tidskodsskivor för Serato eller för vinylpuristen som jagar det varma soundet hemma. Finns flertalet olika modeller för alla slags applikationer.
Stantons SC System är ett resultat av många års produktutveckling och förändrar tankesättet för många moderna laptop-DJs. Systemet inneåller MIDI-controllers i mixer och tabletop-format som utformas och programmeras helt efter tycke och behov.
Utmärkt DJ-spelare även idealisk för användning i installationssammanhang vid tex restauranger, barer, gym, radiostationer med mera.
Rackmixer för krävande klubbar eller för mobila DJ.
Lätta och bekväma hörlurar med ett brett frekvensomfång till ett överkomligt pris.
 

 

Produkten har lagts i kundvagnen