Hoppa till innehållet

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Music Man

Fender & Ball, real music men.

Leo Fender (klingar bekant kanske?) och Tom Walker startade upp Music Man i mitten på 70-talet efter att ha sålt sin föregående verksamhet till det amerikanska nöjesimperiet CBS. Tyvärr så gick det ganska trögt för Leo och företaget var 1984 nära att gå i konkurs och Music Man sattes därefter ut för försäljning.

Ernie Ball och hans son Sterling hade sedan början på 70-talet erövrat världen med Ernie Ball Strings, man kände att marknaden nu var mogen för USA-byggda kvalitetsinstrument och i och med Music Mans goda rykte kombinerat med dess prekära situation såg man sin chans och bestämde sig för köp omgående. Sterling Ball hade under åren som resande säljare skaffat sig ett enormt nätverk med handlare och artister och Music Man började nu växa lavinartat. Med en blandning av modern teknik och gammaldags hantverk så har artister som John Petrucci, Tony Levin, Robert Trujillo, John Deacon och Tim Commerford alla sållat sig till Music Man-familjen. Blir du nästa medlem?

Music Man Bongo är basen för dig som vill ha ett musikaliskt verktyg som definitivt får dig att sticka ut. Bongo designades tillsammans med BMW:s prisbelönta designteam i Los Angeles och tittar du efter noga så ser du släktskapet. Kroppen är i lind, halsen har 24 band och är i lönn med en greppbräda i rosewood. Kan fås med antingen en humbucker eller dubbla humbuckers. Finns att få i 4, 5 eller 6-strängat utförande. Inklusive case.

Axis designades ursprungligen år 1990 för Eddie Van Halen och lever än idag upp till de högt ställda krav en sann monster-shredder behöver. Kroppen är i lind med en vackert mönstrad topp i lönn. En sak som ger Axis dess ljud är att båda DiMarzio-pickuperna är monterade direkt i kroppen istället för en traditionell fjäderupphängning, detta resulterar i att du får en grym sustain och en bra attack. Den snabba 22-bands halsen samt greppbrädan är i lönn och har 25½ skala. Självklart så hittar du ett svajstall av Floyd Rose-modell och Schallermekanik som säkert ser till att gitarren håller stämningen efter divebombs och andra eskapader. En volymkontroll och en treläges omkopplare. Inklusive case.

Familjen Ball är en av dom sista riktiga familjeföretagen som fortfarande tillverkar sina instrument i USA. Ball Family Reserve är serie exklusiva instrument där man använder sig av dom allra finaste träslagen och bör ses som en hyllning till dom gitarrtillverkare som fortfarande sätter kvalitet och bygglädje allra högst upp på agendan.

Music Man tar med sin Classic Collection oss tillbaka till ett årtionde då man dansade barfota på festival och lyssnade på utsvävande proggrock. Dessa basar har en kropp i ask, halsarna är gjorda av extremt flammig lönn som är lackad i en snygg vintage-tintad gul färg och går att få med greppbräda i antingen lönn eller rosewood. Huvudet pryds av den klassiska Music Man-loggan. Stallet är ett klassiskt Stingray-stall men med justerbara string mutes.

En något mindre kropp än Stingray och en smalare 22-bands hals gör Music Man Sterling till en riktig player. Den introducerades 1993 och blev samma år nominerad till årets mest innovativa bas av en världsledande branschtidning. Det omisskänliga Music Man-soundet går i arv även i denna bas, tungt bastugg eller snärtiga funksound är ingen match för denna skönhet. Även Sterling går numera att få i tre olika pickupkonfigurationer, en eller två humbuckers eller humbucker/singlecoil, en aktiv 3-bands EQ låter dig ratta in precis de ljud du kräver av en high end-bas. Finns även med inbyggt piezo pickupsystem med separat utgång. Inklusive case.

Under alla de år som John Petrucci arbetat med Music Man har hans signaturgitarr genomgått små, gradvisa förändringar men med Majesty tar Petrucci tillsammans med Music Man ett enormt kliv in i framtiden.

Silhouette Special är ett mångsidigt instrument som genomsyras av kvalitet och spelkomfort. En kropp av al och en 22-bands hals i lönn ger ett lätt och välbalanserat instrument. En vän och tillbakalutad skapelse kan tyckas, men låt dig inte luras, Silhouette Special är en ulv i fårakläder och när de customlindade pickuperna från DiMarzio ryter till skrämmer den de flesta! Greppbrädan går att få i antingen lönn eller rosewood och på huvudet huserar låsbar mekanik från Schaller. Alla gitarrer kommer med Music Man's aktiva patenterade "Silent Circuit"-system eliminerar brum utan att påverka det fantastiska grundljudet. Inklusive case.

The latest evolution of Steve Lukather’s signature guitar features an alder body with a figured roasted maple neck and rosewood fingerboard. The HH model is outfitted with newly designed custom Ernie Ball Music Man high-output humbucking pickups and the HSS model is equipped with the same, new bridge humbucker and also sports Ernie Ball Music Man’s renowned Cutlass single-coil pickups, providing players with amazing tonal versatility. Both pickup configurations are furnished with a 5-way switch and a 12dB boost push/push volume knob. The LIII comes standard with a super smooth floating Music Man vintage tremolo system.

Steve Morse har varit en tongivande gitarrhjälte ända sedan mitten av 80-talet och har inspirerat tusentals gitarrister med sitt flyhänta lir. Han slog igenom med Dixie Dregs och har sedan 1994 varit gitarrist i det inte helt okända bandet Deep Purple. Hans första signaturmodell från Music Man såg ljuset redan 1987 och har varit hans ”weapon of choice” sedan dess. Idag finns två modeller på marknaden, dels den gamla trotjänaren samt den nyare Y2D-modellen. Båda modellerna har en kropp i poppel och en lönnhals med greppbräda i rosewood. Y2D-modellen har dessutom en snygg lönntopp med ett genomskinligt plektrumskydd. Steve Morse är känd för sina speciella ”in between”-ljud och båda modellerna har en unik mick-konfiguration, Standard-modellen har en HSSH-konfiguration och Y2D-modellen har en variant på HSH. Båda modellerna är extremt mångsidiga och levererar en bred ljudpallett med många unika ljud.

Om roasted maple är din melodi så har du landat helt rätt. JP15 har en kropp i mahogny med en topp i roasted maple, toppen har en satin-finish och är betsad i en snygg kulör kallad Sahara Burst. Som om inte detta vore nog så är både halsen och greppbrädan också av roasted maple. Kul är att JP15 dessutom är den första Petrucci-modellen med lönnbräda. Precis som brukligt med Music Man så är inte halsen lackad utan vaxad och oljad, detta tillsammans med dom rostfria stålbanden ger oöverträffad spelkänsla och komfort. JP15 kommer med 2 st DiMarzio Illuminators, piezo samt 20db boost. Finns som både 6 och 7-strängad och du får också välja om du vill ha Flame eller Quilt Maple top.

Albert Lee har inspirerat en hel generation av Nashville-pickers med sina blixtsnabba räkor och hans egendesignade Music Man har sedan 1993 varit hans "weapon of choice". Hans signaturgitarr finns i två olika utföanden, dels den klassiska modellen med tre singlecoil-mickar samt den nyare modellen med två humbuckers.

St. Vincent (eller Annie Clarke som hon egentligen heter) är en en begåvad och mångfacetterad multi-instrumentalist som trots sina unga år hunnit med en hel del. Hon har en unik stil som genomsyrar allt hon gör, inte minst hennes retrodoftande signaturgitarr. Kroppen är i afrikansk mahogny och den futuristiska formen är designad av henne själv tillsammans med Music Mans designteam. Halsen är i rostad lönn med greppbräda i ebenholtz och halsen är på typiskt Music Man-vis vaxad och oljad för bästa spelkänsla. Mickarna är tre stycken custom-tillverkade mini-humbuckers och styrs med en 5-vägsswitch.

Stingray-gitarren är en hyllning till den vintage-inspirerade estetik som genomsyrade Leo Fender’s originalritningar när han designade dom första Music Man-instrumenten. För att möta kraven hos den moderna gitarristen har man uppdaterat elektroniken och svajsystemet. Kroppen är i afrikansk mahogny och är lackad i en tunn med hård polyester-finish. Halsen är i lönn med greppbräda i antingen lönn eller rosewood, halsen har en supertunn satin-finish som dessutom är något ”vintage-tintad”. Mickarna är ett set customtillverkade humbuckers och styrs av en klassisk 3-lägesswitch.

Music Man Modern Classics är en hyllning till Leo Fenders vintage-inspirerade originalritningar. Elektroniken liksom all hårdvara är uppdaterad för att möta den moderna gitarristens behov. Kropparna har man gjort i lätta och resonanta träslag, Stingray-gitarren har en kropp i mahogny medans Cutlass istället har en kropp i al. Halsarna är i lönn och finns med greppbräda i båda rosewood och lönn. Kroppen är lackad i en tunn men hård polyesterlack medans halsen har en vintage-tintad satin-finish.

James Valentine är kanske lite av en doldis på våra breddgrader, mest känd är han för att spela gitarr i bandet Maroon 5. James är en extremt begåvad gitarrist och låtskrivare och hans nya signaturgitarr från Ernie Ball Music Man är ett riktigt fräckt bygge som är startkt inspirerat av den klassiska T-stylegitarren. Slab body i ask, hals och greppbräda i roasted maple, band i rostfritt stål... Listan kan göras lång!

 

 

Produkten har lagts i kundvagnen