Hoppa till innehållet

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Marshall

Hur hade rockvärlden sett ut utan Marshallförstärkare? Väldigt annorlunda. Och det hade låtit mycket tristare.

En av de första att spela framför en vägg med Marshall var Jimi Hendrix.

– Hendrixs trummis Mitch Mitchell arbetade i min musikaffär på lördagarna, berättar James "Jim" Marshall, mannen bakom Marshallförstärkarna.

– Mitch sa att Jimi ville träffa mig eftersom hans fullständiga namn var James Marshall Hendrix och han tyckte det var häftigt att jag också hette James Marshall. Dessutom hade han hört andra musiker som spelade på mina förstärkare.

Jim Marshall konstruerade sin första 100-watts förstärkare tillsammans med sin chefstekniker Ken Bran i mitten av 1960-talet. Den klassiska 4x12-högtalarlådan var också ett resultat av deras samarbete.

– Vi ville få in fyra 12" högtalare i ett så litet kabinett som möjligt. Det var inget särskilt "genialt" med konstruktionen, det var helt enkelt det smidigaste formatet att turnera med på den tiden.

Idén till Marshall-stacken, med en förstäkare på två 4x12-lådor, kom ursprungligen från Pete Townshend (The Who) som egentligen ville ha ett extra stort högtalarkabinett, något i stil med en 8x12-låda. Jim Marshall invände att en sådan konstruktion skulle bli alldeles för tung.

– Vi byggde två separata kabinett istället som staplades på varandra. Så Marshall-stacken var en kombination av mina och Pete Townshends designidéer.

Inspirerad av sin historia och influerad av nutiden presenterar Marshall stolt Astoria. En serie förstärkare i en klädsam design som är tillverkad på Marshall's fabrik i Milton Keynes, England. Kort och gott en reflektion av kunskap, kvalité och mer än allt en fantastisk ton. Astoria-förstärkarna är designade och byggda utefter klassisk handwired-tillverkning men inkluderar även mordern teknik för smarta och praktiskta lösningar och naturligtvis för ljudet. Det finns tre olika versioner av Astoria alla med sin egen särprägel, men det är också mycket som är gemensamt och det som utgör kärnan i Astoria. De 30 watten som drivs av 2 st KT66-rör, ECC-83 rör i försteget, och en Power Reduction-funktion som ger möjlighet att krama ut full ton ur förstärkaren, även på låg volym.

"The sound of rock" är Marshalls eptiet efter över fem decennier på stora och små scener på vårt runda klot. Vintage Re-issue serien består av några av de modeller som lagt grundstenen för vad vi idag anser är god ton - "The sound of rock"

JVM

En ledstjärna på förstärkarhimlen garanterar Marshall med JVM-serien. Här får du tillgång till flera kanaler som var och en har tre olika ljudlägen plus kontroller för gain, treble, middle, bass och volume. Tillgången till denna panel får dig att inse att du kan skruva fram i princip vilket ljud som helst på rent-till-dist-skalan. Med en programmerbar fotomkopplare har du dessutom friheten att smidigt byta mellan kanaler, mastervolym-/effektinställningar och effektloopslägen. JVM är även utrustad med MIDI, dubbla mastervolymkontroller, reverb för varje kanal, effektloop och kontroller för presence och resonance. 5 st ECC83-rör i försteget och EL34-rör i slutsteget. Svårslaget, minst sagt!

Marshalls högtalarkabinett kan närmast liknas vid en ikon som den heliga graal, i detta fall rockens heliga graal. Den klassiska 4x12"-kabinettet finns i flera varianter för att passa olika stilar och användningsområden. Är behovet inte lika stort finns ett stort urval av både 1x12" och 2x12-kabinett att tillgå allt utefter behov.

Acoustic Soloist är en serie förstärkare perfekt för de små "plugged-gigen" när man bara vill koppla in sin akustiska gitarr, en mik och ge de egna låtarna den återgivning de förtjänar .

De små batteridrivna Micro Amp-förstärkarna är det perfekta tillskott i gitarr-arsenalen, perfekt för övning eller spontan jam. Micro Amps - Make music on the move!

Designed to perfectly encompass the iconic styling of Marshalls legendary amplifiers, with a modern twist. MG Gold from Marshall provides the exceptional tonal quality and flexibility of the Marshall MG series in a visually stunning finish.

Fitted with Gold Piping, unmistakeable white Marshall Script Logo and brushed gold panel MG Gold is possibly the most stunning finish ever released in history of the MG range and with subtle tweaks such as gloss black screws on corners and updated handles MG Gold is the ultimate in Marshall good looks.

 

 

Produkten har lagts i kundvagnen