Hoppa till innehållet

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Eden

Ända sedan 70-talet har Eden tillverkat förstärkare och högtalarkabinett men det var i början på 80-talet som Eden nischade in sig på basisterna. Sedan dess har man sett Eden på små och stora scener världen i över och i studios hos både amatörer och hos några de mest inflytelserika basisterna och artisterna vi har. Edens' design är fokuserad på leverera ton i mängd och för att klara de påfrestningar ett tufft och intensivt turnerande utsätter utrustningen för. Devisen är helt enkelt att "du får en bra ton, en bra ton som håller". När Eden designade den första basförstärkaren gjorde de inte som många andra d v s att modifiera gitarrförstärkare. Nej, Edens förstärkare är verktyg för basisterna som kräver mer och allt från den flexibla EQ'n, Förförstärkaren, DI-funktionen etc. etc. är alla skräddarsydda för just basister och för att du skall kunna skapa din ton. Vill du ha med dig din ton i ett smidigt och enkelt format finns nu även de små men kraftfulla lättviktsförstärkarna i WTX-serien. För en ännu lättare packning så finns WTDI-pedalen där du har Eden-tonen färdig att plugga in i ett mixerbord nära dig.

Utan kompromisser är Eden's D-serie tillverkade och designade i Kentucky, USA. Bestyckade med Amerikanska Eminence-högtalare speciellt framtagna för just D-serien har dessa kabinett en tydlighet och definition som är svår att hitta i andra tillverkares högtalarlådor. Konstruktionen i laminerad björk och matchningen med högtalarelementen gör även D-serien oerhört dynamisk utan att tappa fokus och tryck i tonen. Alla kabinett är utrustade med en driver i metall kombinerat med ett gjutet horn samt en nivå-kontroll för drivern som ger ytterligare möjligheter att finputsa sin ton.

Metromix är ett perfekt hjälpmedel övning och vid lektioner, både för elev och lärare, enskilt eller i grupp och för flera olika instrument. De är designade att hantera elbas likväl som keyboard, sång och digitaltrummor och man kan koppla andra externa ljudkällor som t ex. smart phones eller läsplattor. Kabinettet är en s.k. tilt-back design man tydligt hör vad som spelas även vid låga volymer.
Förstärkarna i E-serien kommer med en ren, klar, ofärgard och stark Eden-ton som funkar för alla behov och situationer. Partyt på verandan eller på den stora scenen, nybörjare eller proffesionella musiker. Det spelar ingen roll, E-serien har det som krävs, Eden tonen.

En serie högtalarkabinett med fokus på ton och prestanda som passar både i replokalen likväl som på scenen där högtalarelementen är speciellt framtagna av EDEN för denna serie.

WTX

Med modern teknologi så huserar WTX otroligt mycket kraft men i ett chassi som är så smidigt, lätt och behändigt att det går att bära med sig i gigbagen. Allt detta utan att man tappar den unika Eden-tonen.
World Tour Preamp är likt en Schweizisk armekniv full av verktyg, ett för varje behov.
World Tour-serien har varit Edens flaggskepp i många år. Nya World Tour Pro tar ytterliggare ett steg och erbjuder än mer möjligheter än tidigare. De nya förstärkarna ger dig allt du behöver utan att behöva ansluta någon extra utrustning förutom din bas och en kabel. Ratta in ditt sound snabbt och enkelt oavett musik- eller spelstil.
Eden har förbundit sig till att leverera en bra ton till alla, i alla lägen. Så för de som vill uppgradera sitt sound eller för de som vill ha Eden-tonen-to-go så finns nu en serie pedaler som gör jobbet.
Terra Nova-serien från Eden är en serie lätta och kompakta basförstärkare med den aktiva musikern i åtanke. Lika lätta som dom är att ha med sig, lika lätt kommer du att finna ljud som passar just dina behov vare sig du spelar live eller sitter i studion.
 

 

Produkten har lagts i kundvagnen