Hoppa till innehållet

shad_left

shad_right

instagram

facebook

B.C. Rich

Få har kommit att förknippas med hårdrock och metal som Bernardo "Bernie" Chavez Rico grundaren för B.C. Rich. Ända sedan den första elgitarren tillverkades har B.C. Rich tagit fram en räcka klassiska modeller, eller vad sägs om Eagle, Mockingbird, Bichoch Warlockför att nämna några. Dessa modeller har genom åren använts av otalet artister – såväl shredders som sleazare. Hur hårt du än spelar är det en B.C. Rich du ska ha.

Kerry King - gitarrist och låtskrivare i metalbandet Slayer - är en ikon inom genren och är hårdhet och attityd personifierad. Just dessa attribut har Kerry King nu tagit fasta på när han designade sina egna B.C. Rich modeller. De trashiga Tribal Fire Warlock och Tribal Fire V har till och med mönster inspirerade av hans egna tatueringar.

Flertalet stora artister har valt att spela på Mockingbird genom åren. Ända sedan introduktionen i mitten på 70-talet har dess unika och nu mer kultklassade design synts på många stora och små scener världen över.

B.C. Rich har under åren tagit fram många modeller med sin helt egna och unika prägel. En av de mest klassiska är Bich som togs fram när 70-tal var på väg mot 80-tal och blev snabbt en de mest populära modellerna i B.C.'s line-up.

Eagle var en direkt avknoppning av den allra första elgitarr-modellen B.C. Rich tillverkade och har sedan dess blivit en av de klassiska särpräglade modellerna i B.C. Rich breda arsenal.

Yxan med stort Y. Warlocks design utstrålar extrem attityd och man undrar - kan det bli tyngre, kan det bli hårdare?

En ulv i fårakläder. ASM kanske ser from ut men låt inte ögat lura er. ASM levererar styrka och attityd precis som en B.C. Rich ska.

Som en ande stiger från en döende elds glödande kol, erbjuder Draco Ghost Flame en form som är helt enkelt odödlig. B.C. Rich har alltid varit kända för sina utmärkande gitarrformer men Draco tar detta konstverk till en högre nivå. Vågar du röra lågan?

Chuck Schuldiner spelade på flera modeller av B.C. Rich men oftast sågs han med en Stealth i sina händer. Chuck var grundaren och drivande kraften i bandet Death som banbrytande startade 1983 och även bidrog till namnet på musikstilen Death Metal. Chuck R.I.P.

Nu kommer BC Rich två mest klassiska och populära modeller Warlock & Mockingbird i ett nytt stenhårt utförande. PX-modellerna är tillverkade i ett begränsat antal och är laddade med Duncan-design pickuper och mycket attityd.

 

 

Produkten har lagts i kundvagnen