Hoppa till innehållet

shad_left

shad_right

instagram

facebook

Hagström FantomenFantomen är ett samarbete mellan det svenska bandet Ghost och Hagströms designteam. De har tillsammans utgått från Hagströms legendariska spelbarhet och tekniska briljans och sedan skapat en gitarr med en ny, tyngre framtoning. De startade med en elegant, asymmetrisk, solid mahognykropp. Med hjälp av Hagstöms klassiska tappningsbaserade halsinfästningsteknik fästes sedan en hals av mahogny på denna kropp. Då det faktiskt handlar om en Hagström använder Fantomen naturligtvis Hagströms H-Expander® dragstång och Resinator® greppbräda. Allt detta bidrar tillsammans till maximal spelbarhet, optimal ton och skapar en otroligt stabil grund för ett välklingande instrument.


 

Skarp attack och mer sustain

Den relativt tunna kroppen (1¼"/3,5 cm) gör Fantomen vackert balanserad och överraskande lätt. Mensuren på 25,5" (648mm) ger en något skarpare attack och mer sustain än på klassiska 24,75"-gitarrer. Utformningen av halsinfästningen ger dessutom total, obegränsad tillgång till alla 22 band och tillfredställer behoven hos även den mest virtuose gitarristen.

 

Fantomen Lundgren Pickups

Hagström ville utrusta Fantomen med elektronik som skulle möjliggöra en varierad tonpalett med allt från klassiska vintage-sound till skrikande metall. Därför valde Hagström att arbeta med den svenske pickup-gurun Johan Lundgren som designar  pickuper som används av artister som exempelvis Meshuggahs Martin Hagström (nej, ingen relation!). Lundgren rekommenderade två olika humbucker-kombinationer: Nr 2 i vid halsen och nr 5 vid stallet.

 

Enorma uttrycksmöjligheter

Resultatet täcker in ett enormt uttrycksfullt utbud; från mjuka, varma toner till den typ av attack och intensiv dynamisk ton som fixar även de mest extrema musikaliska stilerna. Varje pickup kan delas upp i singel coils med hjälp av push/pull-switchar som är integrerade i tonkontrollerna för ännu mer flexibilitet i ljudet. Denna gitarr kan tala med många olika, distinkta röster.

 

På scen med Ghost

Du kan hitta Fantomen på scen med Ghost. Du behöver däremot inte vara en "Nameless Ghoul" för att spela på den och du kan vara försäkrad om att gitarrerna hos din Hagström-handlare i varje enskild avseende är identiska med de på scen med Ghost!

 

 

Produkten har lagts i kundvagnen